Udruženje Roditelji od početka svog rada ima Grupu podršku za socijalno ugroženim porodicama koja im pomaže u garderobi, obući, pripremama djece za školu ali i pruža savjetodavnu i podršku pri učenju njihovim školarcima. Na evidenciji Grupe je oko 200 porodica sa oko 500 djece iz cijele Crne Gore. Osim na dnevnoj osnovi, članovi Grupe porodicama obezbjeđuju podršku i kroz veliku akciju Podijelimo, jer zajedno možemo više, koju udruženje Roditelji organizuje jednom godišnje u saradnju sa tržnim centrum Delta City u Podgorici I Crvenim krstom Crne Gore.

U toku humanitarne akcije Podijelimo, jer zajedno možemo više, posljednjeg vikenda u avgustu članovi udruženja Roditelji uz pomoć volontera Crvenog krsta, Volonterskog kluba Gimnazije “Slobodan Škerović”, kao i volonterskih klubova Ekonomskog i Fakulteta za državne i evropske studije, kao i organizacije za demokratski prosperitet ZID do sada su prikuljali garderobu, obuću, udžbenike, školski pribor… kako bi se pomoglo roditeljima da pripreme djecu za polazak u školu na početku školske godine. Do 2017. godine je organizovano šest humanirarnih akcija kojima se uz pomoć kompanija, drugih roditelja, pojedinaca pomoglo porodicama.

Još jedna akcija grupe za socijalnu podršku je i Zajedno za polumaturante i maturante, koju smo počeli da sprovodimo od 2016. godine, a s ciljem da se pomogne porodicama da spreme djecu za polumaturske odnosno maturske proslave.

Udruženje Roditelji učestvovalo je u nekoliko akcija koje su pokretale druge, partnerske organizacije ili kompanije I pojedinci, a u cilju obezbjeđivanja podrške porodicama koje su socijalno ugrožene. Tako smo bili dio organizovanja rođendanskih proslava za djecu, organizacije dnevnih izleta, obezbjeđivanja besplatnih kurseva, treninga…. Sa Bojama i lakovima Kameleon smo birali učesnike/korisnike njihove podrške kroz akciju Osmjehom oboji dom, odnosno porodice čije je kuće ili stanove neophodno okrečiti, a nemaju novca da to sami urade.

Podrška u savladavanju školskog gradiva je program koji se realizuje takođe od 2016. godine, a kao dio aktivnosti Igračkoteke i Razvojnog centra, s ciljem da se pomogne djeci u savladavanju školskog gradiva kako bi se posebna pažnja usmjerila na podršku pri obrazovanju. Program funkcioniše isključivo zahvaljujući volonterima, njih oko 40,  koji jednom sedmično rade sa djecom i pomažu im da savladaju školsko gradivo za koje im teba dodatna podrška. Prednost ovakvog načina rada je to što dijete ima svog mentora sa kojim radi jednom sedmično individualno I može dobiti potpunu podršku i pomoć za odgovarajući predmet.

Grupa za socijalnu podršku funkcioniše zahvaljujući volonterskom angažmanu članova Udruženja kao i velikom broju drugih roditelja, kompanija, institucija i organizacijama koje svojim donacijama i učesčem u akcijama pomažu porodicama i djeci.

Koordinatorke Grupe: Biljana Popović, Katarina Čarapić.
Kontakti:
tel/fax: +382 22 10 00;
mob: +382 63 49 34 93
Email: [email protected]