Udruženje Roditelji veliki broj aktivnosti zasniva na voloterskom angažmanu velikog broja osoba koje žele da doprinesu njegovom radu. Izuzetno cijenimo volonterski doprinos jer znamo koliko nam je bio važan za akcije, inicijative, projekte i programe koje smo sprovodili i sprovodimo, kako i koliko volonterski angažman doprinosi ličnom razvoju i osjećaju zadovoljstva volontera.

Zato, veliko HVALA svima onima koji su volontirali  i na taj način podržali naše aktivnosti. Vjerujemo da će njihov primjer slijediti mnogu drugi i da ćemo zajedno realizovati zacrtane ciljeve.

Ako ste studentkinja/student psihologije, pedagogije, socijalnog rada, učiteljskog fakuleta ili ste zavšili humanističke nauke, a žele se edukovati i raditi na liniji, možete se uključiti u rad SOS Roditeljske Linije i postati savjetnik/volonter.

Volontirati možete i u okviru savjetodavne SOS Roditeljske linije ali i na ostalim programoma koji sprovodi udruženje Roditelji, o čemu Vas pozivamo da porazgovarate sa našim predstavnicima u direktnom kontaktu, kako biste dobili sve potrebne informacije.